Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Δεν έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

tags :
Dijsselbloem: Δεν έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα
Η Lagarde θα ενημερώσει το ΔΝΤ για την Ελλάδα έως τις 27 Ιουλίου υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup
Την θέση ότι δεν έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα διατύπωσε ο πρόεδρος του Eurogroup J. Dijsselbloem.
Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του ESM προς την Ελλάδα για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, καθώς αύριο Παρασκευή 7/7 συνεδριάζει το ΔΣ του ESM προκειμένου να αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δις ευρώ.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως η Christine Lagarde θα έχει ενημερώσει το ΔΝΤ για το τρίτο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής έως τις 27 Ιουλίου.
Σημειώνεται πως η Christine Lagarde αναμένεται να έχει λάβει το αργότερο έως το Σάββατο 8 Ιουλίου την επιστολή προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης (Letter of Intent) με την οποία το Ταμείο θα προχωρήσει στην σύνταξη του τρίτου Μνημονίου Οικονομικής Πολιτικής (MEFP).
Πρόκειται για την  «συμφωνία επί της αρχής» που θα έχει διάρκεια 14 μηνών και θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή χρηματοδότησης για ποσό δανείου έως 2 δις. δολάρια.
Την επιστολή με την οποία θα ζητείται το δάνειο θα συνυπογράφουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης