Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ συνεχίζει το «κυνήγι» των πολυεθνικών – Στο στόχαστρο οι Merck, General Electric και Canon

Η ΕΕ συνεχίζει το «κυνήγι» των πολυεθνικών – Στο στόχαστρο οι Merck, General Electric και Canon
Οι τρεις γιγαντιαίες πολυεθνικές ερευνούνται για παροχή παραπλανητικών πληροφοριών ενόψει έγκρισης της συγχώνευσης με άλλες εταιρείες
Μετά από μία σειρά προστίμων – μαμούθ σε αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Apple (13 δισ. ευρώ) και η Google (2,4 δισ. ευρώ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει στο στόχαστρο αυτή τη φορά την γερμανική φαρμακευτική Merck KGaA, την αμερικανική General Electric και την ιαπωνική κατασκευάστρια φωτογραφικών μηχανών Canon.
Οι τρεις γιγαντιαίες πολυεθνικές ερευνούνται για παροχή παραπλανητικών πληροφοριών ενόψει έγκρισης συγχώνευσης με άλλες εταιρείες.
Η G.E. κατηγορείται για παροχή παραπλανητικών πληροφοριών έρευνας και ανάπτυξης σχετικά με την εξαγορά της δανέζικης εταιρείας κατασκευής LM Wind το 2017, η οποία εξασφάλισε το «πράσινο φως» της ΕΕ τον Μάρτιο, ενώ η Merck KGaA κατηγορείται για το ότι παρέλειψε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με ένα σχέδιο καινοτομίας κατά την επανεξέταση της συγχώνευσης με τη Sigma-Aldrich, που εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2015.
Ως εκ τούτου, η Honeywell απέκτησε την τεχνολογία μετά από μια καθυστέρηση ενός έτους.
Σε ό,τι αφορά στην Canon, η εταιρεία κατηγορείται για το ότι προχώρησε στην απόκτηση της Toshiba Medical Systems Corp πριν από την εξασφάλιση κανονιστικής έγκρισης.
Η συμφωνία εγκρίθηκε από την Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο του 2016.
Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες της Κομισιόν δε θα επηρεάσουν τις εγκρίσεις των συμφωνιών από την Ε.Ε., ωστόσο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόστιμα μέχρι 1% των συνολικών εσόδων για τις Merck KGaA, General Electric και έως και 10% για την Canon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης