Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Ευάλωτη η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση – Να ομαλοποιηθεί η πολιτική της ΕΚΤ

Weidmann: Ευάλωτη η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση – Να ομαλοποιηθεί η πολιτική της ΕΚΤ
Ο Γερμανός ανώτατος τραπεζίτης αναμένει οι πληθωριστικές πιέσεις στον χώρο της Ευρωζώνης να ενταθούν το επόμενο διάστημα
Στην παραδοχή ότι η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση παραμένει «ευάλωτη», προχώρησε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ., Jens Weidmann, εκτιμώντας παράλληλα ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για ομαλοποίηση (σσ: σύσφιξη) της νομισματικής πολιτικής της Ε.Κ.Τ.
Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής «δεν αποτελεί φρένο, απλά θα βγάλουμε το πόδι μας από το γκάζι».
Ο Γερμανός ανώτατος τραπεζίτης αναμένει οι πληθωριστικές πιέσεις στον χώρο της Ευρωζώνης να ενταθούν το επόμενο διάστημα, λόγω της συνεχόμενης βελτίωσης στην αγορά εργασίας, ωστόσο εκτιμά ότι στο τέλος του έτους ίσως υπάρξουν πάλι σκαμπανεβάσματα, λόγω της πτώσης στην τιμή πετρελαίου.
Ο κ. Weidmann έχει πει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ότι η Ε.Κ.Τ. κινείται προς την κατεύθυνση απομάκρυνσης της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής της πολιτικής, διαμηνύοντας πως η Τράπεζα θα πρέπει να εξομαλύνει την πολιτική της ως προς τον καθορισμό των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης