Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κουβέιτ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Rex Tillerson – Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου με το Κατάρ

tags :
Στο Κουβέιτ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Rex Tillerson – Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου με το Κατάρ
Η κρίση ξέσπασε στις 5 Ιουνίου όταν μια σειρά από αραβικά κράτη κατηγόρησαν το Κατάρ ότι στηρίζει την τρομοκρατία
Στο Κουβέιτ θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson σε μια επίσκεψη με απώτερο στόχο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση που έχει ξεσπάσει με το Κατάρ.
Η επίσκεψη του Tillerson γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή καθώς το μπλοκ των αραβικών κρατών (Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν) που έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με το Κατάρ από τις 5 Ιουνίου κατηγορώντας το ότι στηρίζει την τρομοκρατία και ότι είναι θετικά διακείμενο προς το Ιράν, υποστήριξε πως η απόρριψη των αιτημάτων που έχουν απευθύνει στο Κατάρ, ισοδυναμεί με απειλή για την ασφάλεια της περιοχής.
Τα τέσσερα αραβικά κράτη επέδωσαν στο Κατάρ έναν κατάλογο με 13 αιτήματα, καλώντας το με τη μορφή τελεσιγράφου να τα ικανοποιήσει προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το Κατάρ απέρριψε τα αιτήματα.  
Μεταξύ των αιτημάτων ήταν το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera και της στρατιωτικής βάσης που χρησιμοποιεί η Τουρκία.
Κατόπιν της απόρριψης των αιτημάτων αυτών, τα τέσσερα αραβικά κράτη σε κοινό ανακοινωθέν τους προειδοποίησαν το Κατάρ για νέο γύρο πολιτικών και οικονομικών μέτρων χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες εξηγήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης