Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι Αμερικανοί επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε προς την Ευρώπη και την Ινδία

MarketWatch: Οι Αμερικανοί επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε προς την Ευρώπη και την Ινδία
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν χτυπήσει... τοίχο
Αν και οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην παγκόσμια οικονομία, δεν είναι και ο βασικός παράγοντας που οδηγεί τη συνολική οικονομία.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Ιούνιο η Παγκόσμια Ανάπτυξη θα φτάσει στο 2,7% το 2017, αλλά η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται κατά 2,1%, ενώ η Κίνα κατά 6,5% και η Ινδία παρουσιάζει ανάπτυξη 7,2%.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα -σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch- ότι οι Αμερικανοί επενδυτές θα πρέπει να έχουν παγκόσμια άποψη καθώς προσεγγίζουν τις αγορές το 2017.
Εξάλλου, τα στοιχεία δείχνουν ότι η απομάκρυνση των επενδύσεων από τις ΗΠΑ προς τις άλλες χώρες είναι καλή ιδέα.

Οι επενδυτές ψάχνουν ευκαιρίες στο εξωτερικό

Σύμφωνα με το MarketWatch, υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία στις αγορές εκτός των ΗΠΑ.
Αυτό περιλαμβάνει περιοχές που παρουσιάζει καλύτερη ανάπτυξη, αλλά και περιοχές που έχουν υποχωρήσει σε δύσκολες στιγμές πρόσφατα και θα μπορούσε να είναι στα μέσα μια ανάκαμψης που οδηγεί σε υψηλές αποδόσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο αρθρογράφος παρουσιάζει και κάποιες περιοχές προς τις οποίες θα πρέπει να κοιτάξουν οι επενδυτές.

1. Η Ευρώπη είναι σε καλό δρόμο: Οι ευρωπαϊκοί οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται και οι αποτιμήσεις είναι πιο ευνοϊκές σε σχέση με τις αμερικανικές μετοχές.
Την ίδια στιγμή, τα πολιτικά προβλήματα στην Ευρώπη φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί ενώ οι οικονομικές εταιρικές σχέσεις διατρέχουν που μικρότερο κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, η επιτυχία του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, και οι καταστρεπτικές εκλογές που στέρησαν την πλειοψηφία της Theresa May στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υποδείξει μια πιο μετριοπαθή outlook για την ΕΕ και μια λιγότερο καταστροφική πορεία προς το Brexit από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

2. Η Ινδία κοιτάζει ψηλά: Η Ινδία είναι η τέταρτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο φέτος και για καλό λόγο.
Οι μεταρρυθμίσεις τραπεζών μεγάλης κλίμακας φαίνονται να αποδίδουν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απλώς είπε ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί από 7,2% φέτος σε 7,9% το επόμενο έτος.

3. Οι αναδυόμενες αγορές επιστρέφουν: Η συζήτηση περί εθνικισμού και τα εμπόδια στο εμπόριο επηρέαζαν τις αναδυόμενες αγορές στα τέλη του 2016.
Ωστόσο, αυτές οι χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν άνοδο το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης