Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu για Κυπριακό: Θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα

Cavusoglu για Κυπριακό: Θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υποχώρησαν από τη θέση για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις
Οι προσπάθειες για δίκαιη μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο Κραν Μοντανά έληξαν χωρίς αποτέλεσμα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υποχώρησαν από τη θέση για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις, κάτι που δεν είναι αποδεχτό από την τουρκική πλευρά.
«Από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία κράτησαν αυτή τη στάση», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε ότι δεν είδαν φως προσέγγισης γι' αυτό και δεν ήρθαν ούτε και οι πρωθυπουργοί.
Ο Mevlut Cavusoglu επισήμανε ότι τώρα θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.
Παρότι, είπε, δεν θέλει να κατηγορήσει καμία πλευρά αυτή την ώρα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δυστυχώς υπήρξαν πολιτικά παιχνίδια και διαρροή εγγράφων.
Ανέφερε ότι τα τελευταία 15 χρόνια, από τη μέρα που το κόμμα του ήρθε στην εξουσία μέχρι σήμερα συνέβαλε για να βρεθεί λύση, ενώ υπενθύμισε και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε απορρίψει το σχέδιο Ανάν.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι είχε εκτιμηθεί η εποικοδομητική στάση της Τουρκίας και πως η τουρκική πλευρά είχε κάνει αυτό που της αναλογεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Δυστυχώς, παρ' όλες τις προσπάθειες, δεν φτάσαμε σε αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έχει αποκαλυφθεί ότι είναι αδύνατη η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των παραμέτρων των καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ.
Όπως είπε, δεν έχει κανένα νόημα να επιμένουν σε αυτές τις παραμέτρους, προσθέτοντας ότι θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση της τουρκικής κυβέρνησης, του Προέδρου και του πρωθυπουργού και θα γίνουν οι αναγκαίες αξιολογήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης