Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Πρέπει να διαπραγματευτούμε μια μεταβατική συμφωνία για το Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Πρέπει να διαπραγματευτούμε μια μεταβατική συμφωνία για το Brexit
Έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το σοκ για τις επιχειρήσεις κατά τη μεταβατική περίοδο, τόνισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Η Βρετανία δεν μπορεί να παραμείνει στην ενιαία αγορά και στην τελωνειακή ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια μεταβατική συμφωνία για το Brexit που θα αντιγράφει όσο το δυνατόν περισσότερο τη συμμετοχή της στις δομές αυτές, δήλωσε σήμερα (7/7/2017) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
«Η προτίμησή μου είναι να διαπραγματευτούμε μια μεταβατική δομή», δήλωσε ο Hammond στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στο Αμβούργο.
Αυτό θα έβγαζε τη Βρετανία «εκτός αυτών των συμμετοχών (στην ενιαία αγορά και στην τελωνειακή ένωση)», αλλά κατά τη διάρκεια της μετάβασης θα αντιγράφονταν «όσο το δυνατόν περισσότερο οι υπάρχουσες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το σοκ για τις επιχειρήσεις κατά τη μεταβατική περίοδο».
Ο Hammond δήλωσε ακόμη ότι η Βρετανία επιθυμεί μια συμφωνία για το Brexit που να είναι «πολύ φιλική προς τις επιχειρήσεις μακροπρόθεσμα» με «όσο το δυνατόν πληρέστερη αμοιβαία πρόσβαση στις αγορές και με ένα τόσο ήπιο όριο για την εμπορευματική μας κίνηση, όσο μπορούμε να πετύχουμε».
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι Βρετανοί έχουν πάρει την απόφασή τους για το Brexit.
«Θα πρέπει να στοχεύουμε για μια στενή συνεργασία με την Ε.Ε., όπως έχουμε με τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης