Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είχαν καλή χημεία στη συνάντησή τους Trump και Putin

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είχαν καλή χημεία στη συνάντησή τους Trump και Putin
Τι ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, R. Tillerson, για τη συνάντηση D. Trump και V. Putin στο Αμβούργο
Για «καλή χημεία» που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump και ο Ρώσος ομόλογός του, V. Putin, κατά τη συνάντησή τους  στο περιθώριο της G20 την Παρασκευή 7/7, έκανε λόγο σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Αμβούργο  ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, R. Tillerson.
Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο D. Trump και ο V. Putin, βρέθηκε η φερόμενη παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και συμφώνησαν να εστιάσουν στη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων, αντί να διαφωνούν για το παρελθόν.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι "τιμή" του που συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ δέχθηκε επικρίσεις από τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ που τον κατηγόρησαν ότι ξέχασε τα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών και ενδίδει στις διαψεύσεις του ρώσου προέδρου που χθες επανέλαβε ότι δεν υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις εκλογές στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον R. Tillerson, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε τη συζήτηση, που διήρκησε 2 ώρες και ένα τέταρτο, πιέζοντας τον Ρώσο ομόλογό του «για τις ανησυχίες του αμερικανικού λαού σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις εκλογές του 2016».
Ακόμη, ο  R. Tillerson ανέφερε ότι και οι δύο ηγέτες επέλεξαν να αφήσουν στην άκρη το θέμα και να προχωρήσουν.
Όπως είπε, «οι πρόεδροι σωστά επικεντρώθηκαν στο πώς μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από κάτι που πιθανόν να είναι απλώς μια δυσεπίλυτη διαφωνία αυτή τη στιγμή».
Ο R. Tillerson πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν στη δέσμευση  «της μη παρέμβασης στις υποθέσεις των ΗΠΑ και της δημοκρατικής μας διαδικασίας καθώς και σε αυτές άλλων χωρών».
Σημείωσε δε, πως η συζήτηση διήρκησε πολύ περισσότερο από όσο είχε προγραμματιστεί και κάποια στιγμή η Μ. Τrumpμπήκε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν για να τους παροτρύνει να ολοκληρώσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης