Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νεκροί οι 8 αγνοούμενοι από την κατάρρευση κτιρίου διαμερισμάτων στη Νάπολι

Ιταλία: Νεκροί οι 8 αγνοούμενοι από την κατάρρευση κτιρίου διαμερισμάτων στη Νάπολι
Σιδηροδρομική γραμμή περνάει κοντά από το κτίριο, ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι οι δονήσεις από τα τρένα δεν επηρεάζουν τη σταθερότητα των οικοδομημάτων
Συνεργεία διάσωσης ανακάλυψαν τα πτώματα των οκτώ αγνοούμενων στα ερείπια ενός κτιρίου τεσσάρων ορόφων που κατέρρευσε μερικώς την Παρασκευή 7/7 στη Νάπολι.
Οι διασώστες έσκαβαν κυρίως με τα χέρια για να εντοπίσουν αγνοούμενους στο κτίριο διαμερισμάτων στην παραθαλάσσια πόλη Torre Annunziata, τρία μίλια από την αρχαία Πομπηία.
Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας εκ των νεκρών είναι αρχιτέκτονας, που ήταν αρμόδιος να διενεργεί ελέγχους για την ασφάλεια των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων της περιοχής.
Ο αρχιτέκτονας σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τον 27χρονο γιο τους, ενώ στα θύματα είναι και ένα ζευγάρι μαζί με τα παιδιά τους, ηλικίας 8 και 14 ετών, αλλά και μία 60χρονη γυναίκα.
Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, αλλά οι αρχές ερευνούν αν σχετίζονται με έργα ανακαίνισης που έγιναν στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε μία σιδηροδρομική γραμμή.
Οι μάρτυρες είπαν ότι δεν άκουσαν έκρηξη, πριν από την κατάρρευση που σημειώθηκε στις 6:00 (7:00 ώρα Ελλάδας), αλλά ένα τρένο είχε μόλις περάσει μπροστά από το κτίριο.
Φωτογραφίες δείχνουν το οικοδόμημα να έχει καταρρεύσει μερικώς, αποκαλύπτοντας και το εσωτερικό μερικών διαμερισμάτων.
Συνολικά 80 άτομα από συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να σκάψουν στα ερείπια, ενώ πυροσβέστες με μεγάλες σκάλες ελέγχουν τη σταθερότητα του μέρους του κτιρίου που έχει μείνει όρθιο.
Οι πυροσβέστες έχουν κάνει και έκκληση για ησυχία, προκειμένου να ακούσουν πιθανούς επιζώντες, ενώ η δουλειά σταμάτησε για λίγο για να ψάξουν στα ερείπια και τα ειδικά σκυλιά.
Η γραμμή του τρένου που περνάει από το βουνό του Βεζούβιου και συνδέει τη Νάπολι με τουριστικές αρχαιότητες όπως η Πομπηία και η ακτή Αμάλφι, έκλεισε προσωρινά μετά την κατάρρευση.
Η ιταλική σιδηροδρομική υπηρεσία ανέφερε ότι οι δονήσεις από τα τρένα δεν επηρεάζουν τη σταθερότητα των κτιρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης