Τελευταία Νέα
Διεθνή

G20: Ο Trump επαναπροσδιόρισε τις σχέσεις του με τη Βρετανία - Θα επισκεφθεί το Λονδίνο σύντομα

G20: Ο Trump επαναπροσδιόρισε τις σχέσεις του με τη Βρετανία - Θα επισκεφθεί το Λονδίνο σύντομα
Για τον αμερικανό πρόεδρο δεν υπάρχουν χώρες που να είναι τόσο κοντά όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία
Donald Trump και Theresa May φαίνεται ότι επαναπροσδιόρισαν το ταξίδι του αμερικανού προέδρου στο Λονδίνο στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο.
Μετά από συνάντηση με την βρετανίδα πρωθυπουργό ο Donald Trump ανέφερε πως ο ίδιος και η May έχουν αναπτύξει μία πολύ ιδιαίτερη σχέση και πως η επίσκεψή του στη Βρετανία δεν θα αργήσει να γίνει.
Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, στόχος της επίσκεψης τους θα είναι οι εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες οι οποίες πρόκειται να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Μάλιστα ο D. Trump δήλωσε πως «δεν υπάρχουν χώρες πως να είναι τόσο κοντά όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία».
Οι σχέσεις των δυο χωρών ωστόσο, βρίσκονται στο ναδίρ τους τελευταίους 6 μήνες της διακυβέρνησης Trump με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Boris Johnson να δηλώνει ότι «η Βρετανία δεν συμφωνεί σε τίποτα με την πολιτική των ΗΠΑ».
Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πριν από μερικές βδομάδες ότι θα αναβάλλει το ταξίδι του στο Λονδίνο που ‘έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο φοβούμενος βίαια επεισόδια καθώς δεν είναι καθόλου δημοφιλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης