Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας του Eurogroup

tags :
Dijsselbloem: Θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας του Eurogroup
Χαριτολογώντας αναφέρθηκε και στο μειωμένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, τονίζοντας πως οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας
Θετικό χαρακτήρισε ο Jeroen Dijsselbloem το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός ατζέντας του Eurogroup, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.
Χαριτολογώντας αναφέρθηκε και στο μειωμένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, τονίζοντας πως οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας.
To Εurogroup θα συζητήσει το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τα ζητήματα που αφορούν την τραπεζική ένωση, καθώς και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Όσον αφορά τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών του Βένετο μέσω bailout, εξέφρασε την ικανοποίησή του.
Βέβαια, σχολίασε πως η εκκαθάριση των δύο τραπεζών δημιουργεί ερωτήματα για το αν πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί της ΕΕ περί κρατικής βοήθειας.
«Το ερώτημα είναι μήπως οι κανονισμοί περί κρατικής βοήθειας, που εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις, θα έπρεπε τώρα να προσαρμοστούν», δήλωσε.
Ο Ολλανδός τόνισε πως η Ιταλία σέβεται τους τραπεζικούς κανόνες της ΕΕ, αλλά πρόσθεσε πως θα διεξαχθεί συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup για ενδεχόμενες αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης