Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Ανακάμπτει η ελληνική βιομηχανία - Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στη χώρα

Financial Times: Ανακάμπτει η ελληνική βιομηχανία - Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στη χώρα
Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αποκαθίσταται σιγά σιγά μετά τη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου και την εκταμίευση της δίσης των 8,5 δισ. ευρώ  προς την Αθήνα
Η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα σημείωσε άνοδο τον Μάιο του 2017 κατά 5,4% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 0,8% τον Απρίλιο του 2017 αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Η άνοδος αυτή αναφέρει το δημοσίευμά ένα ευπρόσδεκτο σημάδι ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, καθώς είχε υστερήσει σημαντικά από τις υπόλοιπες οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης.
Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αποκαθίσταται σιγά σιγά μετά τη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου και την εκταμίευση της δίσης των 8,5 δισ. ευρώ  προς την Αθήνα.
Με τη δόση αυτή η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν μέσα στον Ιούλιο του 2017 αξίας 7,7 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα έχει υποστεί οικονομική συρρίκνωση άνω του 28% του ΑΕΠ της από το 2007 - η χειρ΄τοερη επίδοση μιας χώρας στη σύγχρονη ιστορία.
Ωστόσο η οικονομία απέφυγε να πέσει εκ νέου σε ύφεση στην αρχή του 2017, όταν το τριμηνιαίο ΑΕΠ σημείωσε άνοδο κατά 0,4%.
Τα ξεχωριστά στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε επίσης τον Ιούνιο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 0,9% από 1,5% τον Μάιο του 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης