Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: H Ιταλία χειρίστηκε σωστά τα τραπεζικά της προβλήματα - Καλή βάση για περαιτέρω βελτιώσεις οι ενέργειές της

Schaeuble: H Ιταλία χειρίστηκε σωστά τα τραπεζικά της προβλήματα -  Καλή βάση για περαιτέρω βελτιώσεις οι ενέργειές της
Dijsselbloem: H εκκαθάριση των δύο ιταλικών τραπεζών έθεσε το ερώτημα εάν θα πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες της E.E. για τις κρατικές ενισχύσεις
Η Ιταλία «τα πήγε πολύ καλά» ως προς τη διαχείριση των προβληματικών της τραπεζών, δήλωσε σήμερα (10/7/2017) ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ενώ πρόσθεσε πως οι ενέργειές της αποτελούν καλή βάση για περαιτέρω βελτιώσεις.
«Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά στην Ιταλία», δήλωσε ο Schaeuble κατά την άφιξή του στο Eurogroup, όπου τα προβλήματα με τα επισφαλή δάνεια στο τραπεζικό σύστημα είναι στην ημερήσια διάταξη.
«Η Ιταλία τα πήγε πολύ καλά σε μια δύσκολη κατάσταση και νομίζω ότι αποτελεί μια καλή βάση για να συνεχίσουμε το έργο μας, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ίδιας της Ιταλίας.
Φυσικά, έχουν επίσης μια πολύπλοκη πολιτική κατάσταση, αλλά βήμα-βήμα τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, δήλωσε ότι η εκκαθάριση των δύο ιταλικών τραπεζών έθεσε το ερώτημα εάν θα πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.
«Το ερώτημα είναι αν οι κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων, που εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να προσαρμοστούν τώρα», δήλωσε ο Dijsselbloem σε δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η δημόσια διάσωση της Veneto Banca και της Banca Popolare di Vicenza ευθυγραμμίζεται με το πνεύμα των τραπεζικών κανόνων της Ε.Ε.
Κατά την άφιξή του στο Eurogroup, ο Dijsselbloem δήλωσε ότι η Ιταλία έχει σεβαστεί τους τραπεζικούς κανόνες της Ε.Ε., αλλά δήλωσε ότι θα διεξαχθεί συζήτηση στη συνεδρίαση του Eurogroup σχετικά με πιθανές αλλαγές στους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης