Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή στάση των γερμανικών εταιρειών κατά της Βρετανίας – Αποκλείουν παραμονή της στην ενιαία αγορά

Σκληρή στάση των γερμανικών εταιρειών κατά της Βρετανίας – Αποκλείουν παραμονή της στην ενιαία αγορά
«Η υπεράσπιση της ενιαίας αγοράς, ενός βασικού ευρωπαϊκού σχεδίου, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Οι γερμανικές εξαγωγικές εταιρείες παραμένουν αμετακίνητες σε ό,τι αφορά στο εμπορικό καθεστώς για τη Μεγάλη Βρετανία στη μετά-Brexit εποχή, επιμένοντας ότι το νησί δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στην προνομιούχα ενιαία αγορά του μπλοκ.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (Federation of German Industries), από τις μεγαλύτερες ενώσεις βιομηχάνων της χώρας, είναι στο χέρι της πρωθυπουργού κας Theresa May να «μετριάσει την οικονομική επιβάρυνση μετά την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Η υπεράσπιση της ενιαίας αγοράς, ενός βασικού ευρωπαϊκού σχεδίου, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς και των τεσσάρων ελευθεριών της: αγαθά, κεφάλαια, υπηρεσίες και εργασία.
Είναι ευθύνη της βρετανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις ζημιές και στις δύο πλευρές του καναλιού.
Κατά τους επόμενους μήνες, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις στις βρετανικές επιχειρήσεις ειδικότερα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Dieter Kempf.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα σημερινά (10 Ιουλίου 2017), οι εξαγωγές της Γερμανίας κατέγραψαν νέο ρεκόρ τον Μάιο του 2017.
Ειδικότερα, οι συνολικές εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο για πέμπτο διαδοχικό μήνα, στα 107,9 δισ. ευρώ.
Σε ετήσια βάση οι εξαγωγές της Γερμανίας σημείωσαν αύξηση 14,1% σε σχέση με τον Μάιο του 2016, λόγω της ισχυρής ζήτησης εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ισχυρή απόδοση κατέγραψαν και οι εισαγωγές της Γερμανίας, καθώς σημείωσαν άνοδο 1,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 16,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης