Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Trump προχωρά σε μονομερείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Trump προχωρά σε μονομερείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας
Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να λάβει μέτρα χωρίες τη βοήθεια της Κίνας και του ΟΗΕ
Έτοιμη να προχωρήσει σε νέες μονομερείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump, στοχεύοντας κυρίως κινεζικές εταιρείες και τράπεζες οι οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, παρέχουν χρηματοδότηση στα προγράμματα οπλισμού της Πιονγιάνγκ.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας επέσημανε την προηγούμενη εβδομάδα ορισμένους offshore λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με ένα δίκτυο πέντε εταιρειών οι οποίες συνδέονται με την κινεζική Chi Yupeng, στην οποία περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος εισαγωγέας προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα προς την Κίνα, η andong Zhicheng Metallic Material.
Όπως ανέφερε το Υπουργείο, το λεγόμενο δίκτυο Chi Yupeng κάλυψε κατά το παρελθόν συναλλαγές οι οποίες βοήθησαν στη χρηματοδότηση των στρατιωτικών και οπλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.
Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την προτίμησή τους απέναντι σε μία συλλογική δράση μέσω των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα έχει και τη στήριξη της Κίνας, η αυστηρή ρητορική των τελευταίων ημερών καταδεικνύει ότι ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να δράσει μονομερώς ώστε να περιορίσει τη ροή χρημάτων προς το καθεστώς του Kim Jong Un.
Εφόσον οι ΗΠΑ προχωρήσουν στις εν λόγω κυρώσεις, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Πεκίνου, καθώς πέραν του γεγονότος ότι οι κυρώσεις θα έχουν ως αποδέκτες κινεζικές εταιρείες, η κυβέρνηση έχει εκφράσει κατά την παρελθόν την αντίθεσή της αναφορικά με νέα μέτρα κατά της Πιονγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης