Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Λογικές οι θέσεις του Κατάρ στη διαμάχη του με τα αραβικά κράτη

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Λογικές οι θέσεις του Κατάρ στη διαμάχη του με τα αραβικά κράτη
ΗΠΑ και Κατάρ υπέγραψαν συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Το Κατάρ έχει «λογικές» απόψεις στη διπλωματική του διαμάχη με τους Άραβες γείτονές του, δήλωσε σήμερα (11/7/2017) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, από την Ντόχα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα σημειωθεί πρόοδος ως προς την επίτευξη μιας λύσης.
Τον περασμένο μήνα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος του Κατάρ, κατηγορώντας το για χρηματοδότηση εξτρεμιστικών ομάδων και σύμπραξη με το Ιράν.
«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να σημειώσουμε κάποια πρόοδο για να αρχίσουμε να φέρνουμε αυτό το θέμα σε ένα σημείο επίλυσης», δήλωσε ο Tillerson μαζί με τον ομόλογό του από το Κατάρ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.
«Νομίζω ότι το Κατάρ ήταν απολύτως σαφές στις θέσεις του, και νομίζω ότι αυτές ήταν πολύ λογικές», δήλωσε ο Tillerson.
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ και το Κατάρ υπέγραψαν μια συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της.
«Το Κατάρ και οι ΗΠΑ υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών στο οποίο σκιαγραφούνται οι μελλοντικές προσπάθειες που μπορεί να αναλάβει το Κατάρ για να ενισχύσει τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας και να αντιμετωπίσει ενεργά ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο σύμβουλος του Tillerson, R.C. Hammond.
«Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης