Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Οι εμπορικές συμφωνίες για το Brexit μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια

Davis (Βρετανία): Οι εμπορικές συμφωνίες για το Brexit μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια
Ο υπουργός Brexit απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα έχει απαλύνει τη στάση της μετά τις εκλογές του Ιουνίου
Την πεποίθησή του ότι οι εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ολοκληρωθούν εντός του διαστήματος των δύο ετών εξέφρασε σήμερα (12/7) ο αρμόδιος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Davis, μιλώντας στη σχετική επιτροπή της χώρας τους.
Ειδικότερα, ο Davis απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει απαλύνει τη στάση της απέναντι στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των γενικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών που αφορούν το ελεύθερο εμπόριο θα έχουν διευθετηθεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση που αφορά το ελεύθερο εμπόριο, καθώς και τις διαπραγματεύσεις που αφορούν τις τελωνειακές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Davis, για να τονίσει εν συνεχεία ότι το δύσκολο κομμάτι θα είναι να επαναποσαρμοστούν οι δασμοί της χώρας εντός του εν λόγω διαστήματος.
Σε ότι αφορά το ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία, ο Davis δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επίλυση του ζητήματος μέχει το τέλος της διαδικασίας, καθώς «οφείλουμε να γνωρίζουμε πρώτα ποια θα είναι η συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών».
Σημειώνεται ότι χθες (11/7) ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Boris Johnson, χαρακτήρισε ως «εκβιαστικές» τις χρηματικές αξιώσεις της ΕΕ για το Brexit, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το Λονδίνο θα επιτύχει μία πολύ καλή συμφωνία με τις Βρευξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης