Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 40 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο 2017 - Στο 4,5%

Βρετανία: Σε χαμηλά 40 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο 2017 - Στο 4,5%
Ο αριθμός ανέργων υποχώρησε κατά 64.000, την ίδια στιγμή που ο αριθμός εργαζομένων βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ
Σε χαμηλά μεγαλύτερα των 40 ετών υποχώρησε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/7) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τους μισθούς των πολιτών ωστόσο να μειώνονται ελαφρώς.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 4,5%, το χαμηλότερο από το 1975, με τον αριθμό των ανέργων να υποχωρεί κατά 64.000 και την αντίστοιχο των εργαζομένων να αγγίζει επίπεδα ρεκόρ.
Ωστόσο, οι πραγματικοί μισθοί των βρετανών μειώθηκαν κατά -0,5% για το ίδιο διάστημα, καθώς οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Παράλληλα, η πτώση των μισθών αποτελεί ανησυχητικό σημάδι για την οικονομία της χώρας, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις καταναλωτικές δαπάνες για την ανάπτυξή της.
Υπενθυμίζουμε ότι οι σχετικές ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη έρχονται σε μία περίοδο όπου η Μεγάλη Βρετανία ξεκινά τις πολύπλοκες διαπραγματεύσεις εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης