Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Νίκη» για την HSBC στη δικαστική μάχη για βοήθεια σε ξέπλυμα χρήματος

ΗΠΑ: «Νίκη» για την HSBC στη δικαστική μάχη για βοήθεια σε ξέπλυμα χρήματος
Η HSBC συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2012 να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,92 δισ. δολαρίων και να εισαγάγει ένα 5ετές πρόγραμμα συμμόρφωσης 
Η αμερικανική Δικαιοσύνη –και συγκεκριμένα το δικαστήριο του Μανχάταν– «μπλόκαρε» σήμερα (12 Ιουλίου 2017) τη δημοσιοποίηση έκθεσης σχετικά με τη συμμόρφωση και την πρόοδο της HSBC σε ό,τι αφορά στους νόμους περί «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», γλιτώνοντάς την από προηγούμενη απόφαση που διέταζε την πλήρη απελευθέρωση της έκθεσης στο κοινό.
Η HSBC συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2012 να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,92 δισ. δολαρίων και να εισαγάγει ένα 5ετές πρόγραμμα συμμόρφωσης σχετικά με τις κατηγορίες της αμερικανικής δικαιοσύνης ότι είχε γίνει η προτιμώμενη τράπεζα για μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών και γενικότερα για «ξέπλυμα χρήματος».
Η σημερινή απόφαση αποτελεί μία νίκη για την HSBC και το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., η οποία υποστήριζε ότι η απελευθέρωση της έκθεσης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, και να αποθαρρύνει τη συνεργασία για την επιβολή του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης