Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στα 1,2 δισ. δολάρια η IPO της Play Communications του ομίλου Γερμανού

Bloomberg: Στα 1,2 δισ. δολάρια η IPO της Play Communications του ομίλου Γερμανού
Το βιβλίο προσφορών για τις έως 121,6 εκατ. μετοχές της ελληνικής Olympia Development και της ισλανδικής Novator Partners κλείνει αύριο Πέμπτη
H Play Communications του ομίλου Γερμανού, η δεύτερος μεγαλύτερη πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, έχει καλύψει πλήρως τα βιβλία προσφορών σε ένα εύρος 36-38 ζλότι ανά μετοχή, έναντι αρχικής πρόβλεψης για στα 34-44 ζλότι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Ως αποτέλεσμα, η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας, ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια ή 4,6 δισ. ζλότι, έναντι αρχικών υπολογισμών για έσοδα 5,21 δισ. ζλότι.
Το βιβλίο προσφορών για τις έως 121,6 εκατ. μετοχές της ελληνικής Olympia Development και της ισλανδικής Novator Partners κλείνει αύριο Πέμπτη (13 Ιουλίου 2017).
Η δημόσια προσφορά της Play Communications θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, από το 2012 από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 23% της Telefonica Deutschland αξίας 6,4 δισ. ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψη το χρέος της Play Communications, η εταιρεία θα έχει αξία περίπου 4,3 δισ. ευρώ - ήτοι περίπου εννέα φορές τα EBITDA.
Από όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία πριν 10 χρόνια, η Play έχει προσελκύσει 14,3 εκατομμύρια χρήστες και ξεπεράσει ανταγωνιστές όπως η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της κολοσσιαίας Deutsche Telekom.
Όταν η IPO της Play πετύχει, η αξία των IPO που έγιναν φέτος στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας θα αντιστοιχεί σε 7,7 δισ. ζλότι.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης