Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: «Σήμα» Draghi στο Jackson Hole τον Αύγουστο για σταδιακή κατάργηση του QE το 2018

tags :
WSJ: «Σήμα» Draghi στο Jackson Hole τον Αύγουστο για σταδιακή κατάργηση του QE το 2018
«Σήμα» για τη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης το 2018 ενδέχεται να στείλει ο διοικητής της EKT, Mario Draghi, στο συνέδριο Jackson Hole της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Αύγουστο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο διοικητής  της ΕΚΤ Mario Draghi θα δώσει το παρόν στο συνέδριο Jackson Hole της Federal Reserve τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε τρία χρόνια.
Στην ομιλία του αναμένεται να δώσει μία περαιτέρω ένδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης της ΕΚΤ στην οικονομία της Ευρωζώνης και τους περιορισμού της εξάρτησής της από την ΕΚΤ.
Λίγες εβδομάδες μετά, στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, θα συνεδριάσει η ΕΚΤ και εκεί ο Draghi αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για σταδιακή κατάργηση του QE το 2018,  σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΚΤ που επικαλείται η WSJ.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, το μέλλον του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αποτελεί το μεγαλύτερο ερώτημα το οποίο απασχολεί τις διεθνείς αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης