Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Θα υπάρξουν αντίμετρα εάν ο ΟΗΕ μας επιβάλλει νέες κυρώσεις

Βόρεια Κορέα: Θα υπάρξουν αντίμετρα εάν ο ΟΗΕ μας επιβάλλει νέες κυρώσεις
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά το νόμιμο δικαίωμά της για αυτοάμυνα απέναντι στην πυρηνική απειλή των ΗΠΑ
Νέες απειλές προς την Δύση εκτόξευσε σήμερα (14/7) η Βόρεια Κορέα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε «αντίστοιχα μέτρα» εφόσον ο ΟΗΕ επιβάλλει νέες κυρώσεις εις βάρος της.
Συγκεκριμένα, η Πιονγιάνγκ τόνισε ότι θα λάβει «αντίστοιχα μέτρα» εάν το Συμβούλιο Ασφαλεία των Ηνωμένων Εθνών υιοθετήσει ένα ακόμα ψήφισμα κυρώσεων ως απάντηση για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι η νέα πυραυλική δοκιμή αποτέλεσε μία άσκηση του νόμιμου δικαιώματος της χώρας για αυτοάμυνα απέναντι στην πυρηνική απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν την Κίνα και την Ρωσία να στηρίξουν το νέο ψήφισμα που θέλει να εφαρμόσει ο ΟΗΕ, επιβάλλοντας αυστηρότερες κυρώσεις απέναντι στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, την ίδια στιγμή που η Ουάσινγκτον έχει ήδη εξαγγείλει την επιβολή μονομερών κυρώσεων.
Στο πλευρό των ΗΠΑ τάχθηκε χθες (13/7) και το ΝΑΤΟ, το οποίο μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ζήτησε από όλες τις χώρες να στηρίξουν πλήρως τις προσπάθειες του ΟΗΕ να περιορίσει τα πυρηνικά και οπλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, τα οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης