Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο των τραπεζικών αποτελεσμάτων - Μάκρο και Fed στο επίκεντρο

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο των τραπεζικών αποτελεσμάτων - Μάκρο και Fed στο επίκεντρο
Οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (14/7/2017) η Wall Street, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για το β’ τρίμηνο του 2017, αλλά και ορισμένων στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Περί τις 16:50, ο Dow Jones industrial average, ο οποίος άνοιξε με αρνητικό πρόσημο αλλά κατάφερε στη συνέχεια να γυρίσει σε θετικό έδαφος, ενισχυόταν κατά 0,12%, στις 21.579,35 μονάδες, με τις μετοχές των JPMorgan Chase και Goldman Sachs να σημειώνουν τις περισσότερες απώλειες.
Ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,15% και κινείτο στις 2.451,55 μονάδες, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να υποχωρεί κατά 1,4%, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,23% υψηλότερα, στις 6.288,56 μονάδες.


Οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται επίσης σε τροχιά να καταγράψουν ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη.
Σήμερα ξεκίνησε η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του 2017, με τις JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo να ανακοινώνουν όλες κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Ωστόσο, οι μετοχές των JPMorgan και Citigroup βρίσκονται υπό πίεση, καθώς οι δύο τράπεζες ανέφεραν πτώση στις πωλήσεις συναλλαγών.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές της Wall Street έστρεψαν τα «βλέμματά» τους και σε ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις ΗΠΑ.
Οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο του 2017, υποδηλώνοντας έναν υποτονικό πληθωρισμό, που θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να αυξήσει τα επιτόκια για τρίτη φορά εντός του τρέχοντος έτους.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,6% - το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Οκτώβριο του 2016.
Την ίδια ώρα, στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έδειξαν μια πτώση 0,2% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις τιμές του πετρελαίου, που σημειώνουν άνοδο, εν μέσω της αισιοδοξίας αναφορικά με τη ζήτηση κατά το τρέχον έτος.
Συγκεκριμένα, περί τις 17:00, το Brent ενισχυόταν κατά 1,1%, στα 48,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κατέγραφε κέρδη 1,2%, στα 46,6 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (IEA), τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 700 χιλ. βαρέλια μέσα στο 2017, προειδοποιώντας ωστόσο την αγορά ότι θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι εν λόγω εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης