Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέος γύρος δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων στα μοντέλα της Mercedes

Γερμανία: Νέος γύρος δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων στα μοντέλα της Mercedes
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια απόδειξη ότι η Mercedes-Benz χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών 
Η Γερμανία δεν έχει βρει μέχρι στιγμής κάποια απόδειξη ότι η Mercedes-Benz χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό για τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της, αλλά διεξάγεται ένας νέος γύρος δοκιμών, ανακοίνωσε σήμερα (14/7/2017) το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
Το υπουργείο Μεταφορών κλήτευσε στελέχη της Daimler, η οποία ελέγχει τη Mercedes-Benz, σε μια συνάντηση την Πέμπτη, για να εξηγήσουν γιατί ορισμένα οχήματα της εταιρείας παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα εκπομπών υπό συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης.
«Συμφωνήθηκε να δοκιμαστούν τα οχήματα της Mercedes από την KBA», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η Daimler συνεργάζεται και ότι επανέλαβε ότι τα οχήματά της συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για τις εκπομπές.
Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ανέφερε επίσης σήμερα, χωρίς να κατονομάσει πηγές, ότι αξιωματούχοι της KBA, ήτοι της Αρχής Πιστοποίησης Οχημάτων, πιστεύουν ότι η Mercedes-Benz μπορεί να έχει αυτοκίνητα ντίζελ εξοπλισμένα με παράνομο λογισμικό παράκαμψης.
Σε απάντηση, η Daimler ανακοίνωσε ότι με βάση τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της, θα αντικρούσει τους ισχυρισμούς περί χρήσης παράνομων συσκευών με όλα τα νομικά μέσα.
Ερωτηθείς εάν η KBA έχει εντοπίσει συσκευές παράκαμψης σε αυτοκίνητα της Mercedes, εκπρόσωπος της KBA δήλωσε σήμερα:
«Πρέπει να περιμένουμε να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης