Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιορισμούς στις εξαγορές γερμανικών εταιριών από Κινέζους θέτει το Βερολίνο

Περιορισμούς στις εξαγορές γερμανικών εταιριών από Κινέζους θέτει το Βερολίνο
Σήμερα δραστηριοποιούνται στην Κίνα περί τις 5.000 γερμανικές επιχειρήσεις
Πιο αυστηρά στάνταρ για να προστατεύσει στρατηγικά σημαντικές επιχειρήσεις από το κύμα εξαγορών των Κινέζων, θέτει η γερμανική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα θα έχει πλέον και τη δυνατότητα να απαγορεύει την εξαγορά εγχώριων επιχειρήσεων από ξένους ανταγωνιστές, εάν η αγοραπωλησία αυτή συνεπάγεται την απώλεια σημαντικής τεχνογνωσίας.
Αυτό θα ισχύει εάν το αντικείμενο εξαγοράς σχετίζεται ή συνδέεται με «κρίσιμες υποδομές» της χώρας, όπως είναι, για παράδειγμα, οι διαχειριστές νοσοκομείων ή παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και νερού αλλά και εταιρίες λογισμικού που κατασκευάζουν προγράμματα για τέτοιες επιχειρήσεις ή για αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, τηλεπικοινωνίες κτλ. Το ίδιο θα ισχύει και για αμυντικές βιομηχανίες «που κατασκευάζουν ή αναπτύσσουν τεχνολογίες-κλειδιά στο πεδίο της άμυνας και ασφάλειας».
Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2016, το Βερολίνο αντέδρασε στην εξαγορά της γερμανικής εταιρείας ρομποτικής Kuka από την κινεζική εταιρεία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Midea, ωστόσο, αν και επιχείρησε, δεν διέθετε τα αναγκαία μέσα να την αποτρέψει.
Αντίστοιχοι κανόνες ισχύουν και για Γερμανούς επενδυτές στην Κίνα, καθώς γερμανικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξαγοράζουν κατά το δοκούν επιχειρήσεις στην Κίνα.
Σήμερα δραστηριοποιούνται στην Κίνα περί τις 5.000 γερμανικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης