Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, σε ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500 - Απογοήτευση για τις τράπεζες

Κέρδη στη Wall Street, σε ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500 - Απογοήτευση για τις τράπεζες
Ο τεχνολογικός κλάδος σημείωσε σημαντικά κέρδη, με τις μετοχές της Apple και της Nvidia να καταγράφουν κέρδη 0,9% και 2,7% αντίστοιχα
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (14/7/2017) η Wall Street, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να ανέρχονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς ορισμένα αδύναμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, μετρίασαν τις προσδοκίες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εντός του τρέχοντος έτους.
Ο Dow Jones industrial average, ο οποίος άνοιξε με αρνητικό πρόσημο αλλά κατάφερε στη συνέχεια να γυρίσει σε θετικό έδαφος, έκλεισε κατά 0,39% υψηλότερα, στο ιστορικό υψηλό των 21.637,74 μονάδων, με τις μετοχές των JPMorgan Chase και Goldman Sachs να σημειώνουν τις περισσότερες απώλειες, 0,95% και 0,69% αντίστοιχα.
Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,47% και έκλεισε στο επίσης ιστορικό υψηλό των 2.459,27 μονάδων, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,61% υψηλότερα, στις 6.312,47 μονάδες - το ιστορικά δεύτερο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματός του.



Στο σύνολο της εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,4%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε «άλμα» 2,6%.
Ο τεχνολογικός κλάδος σημείωσε σημαντικά κέρδη, με τις μετοχές της Apple και της Nvidia να καταγράφουν κέρδη 0,9% και 2,7% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν απώλειες, στον απόηχο των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 που ανακοίνωσαν οι J.P. Morgan Chase, Citigroup και Wells Fargo, με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Οι επενδυτές έδειξαν να μην ενθουσιάζονται με τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, αναμένοντας μάλλον πιο ευοίωνα outlook για την πορεία των κερδών τους.
Οι τρεις τράπεζες εγκαινίασαν σήμερα τον πρώτο γύρο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου του χρηματοπιστωτικού τομέα της Wall Street.
Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America.
Παρ’ ότι οι τράπεζες άρχισαν να βλέπουν κάποια μακροπρόθεσμα οφέλη από τα υψηλότερα επιτόκια της Federal Reserve, οι περισσότεροι προειδοποίησαν για την επιβράδυνση του στεγαστικού δανεισμού.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές της Wall Street έστρεψαν τα «βλέμματά» τους και σε ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις ΗΠΑ.
Οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο του 2017, υποδηλώνοντας έναν υποτονικό πληθωρισμό, που θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Fed να αυξήσει τα επιτόκια για τρίτη φορά εντός του τρέχοντος έτους.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,6% - το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Οκτώβριο του 2016.
Την ίδια ώρα, στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έδειξαν μια πτώση 0,2% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούλιο του 2017 στις 93,1 μονάδες, από 95,1 τον Ιούνιο και έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για 95.
Οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή και τις τιμές του πετρελαίου, που σημείωσαν άνοδο, εν μέσω της αισιοδοξίας αναφορικά με τη ζήτηση κατά το τρέχον έτος.
Το σχιστολιθικό πετρέλαιο στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε σήμερα στα 46,54 δολ. ανά βαρέλι, με άνοδο 1%, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας κατέγραψε «άλμα» 5,2%.
Σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (IEA), τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 700 χιλ. βαρέλια μέσα στο 2017, προειδοποιώντας ωστόσο την αγορά ότι θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι εν λόγω εκτιμήσεις.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης