Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πυρπολήθηκαν 897 αυτοκίνητα στο περιθώριο των εορτασμών της εθνικής επετείου - Υπό κράτηση 368 άτομα

Γαλλία: Πυρπολήθηκαν 897 αυτοκίνητα στο περιθώριο των εορτασμών της εθνικής επετείου - Υπό κράτηση  368 άτομα
Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Pierre-Henri Brande
Σε 897 ανήλθε ο αριθμός των αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν στο περιθώριο των εορτασμών για την 14η Ιουλίου, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν  368 άτομα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η σημαντική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου συνέβαλε στον περιορισμό των επεισοδίων.
«Η πολύ σημαντική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου, στις οποίες ο Ζεράρ Κολόμπ θέλει να αποτίσει ιδιαίτερο φόρο τιμής, επέτρεψε στο να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των περιστατικών, ιδίως οι συμπλοκές σε δημόσιους δρόμου που ξέσπασαν στο περιθώριο των εορτασμών για την 14η Ιουλίου», τόνισε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Pierre-Henri Brande.
Κατά τον ίδιο, «στη διάρκεια πολλών περιστατικών αστικής βίας, οι δυνάμεις ασφαλείας μας βρέθηκαν στο στόχαστρο ανυπόφορων επιθέσεων, οι δράστες των οποίων θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Όπως ακριβώς θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες των εμπρησμών οχημάτων, που είναι πολύ περισσότεροι».
Πρόσθεσε ότι «στους 13 αστυνομικούς και στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν τις δύο τελευταίες νύχτες», ο υπουργός προσφέρει την "πλήρη του στήριξη".
Σημειώνεται ότι είναι ελαφρά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των οχημάτων που πυρπολήθηκαν, καθώς έφτασε στα 897 από 855, ενώ αντιθέτως  λιγότερες οι κρατήσεις προσώπων, αφού από 577 πέρυσι ανήλθαν σε  368.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης