Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση του Schulz στον Schaeuble: Με τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αποδυνάμωσες την EE

tags :
Επίθεση του Schulz στον Schaeuble:  Με τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αποδυνάμωσες την EE
«Αν θέλεις να είσαι αρχηγός του ισχυρότερου κράτους στην Ευρώπη, πρέπει να αποκτήσεις την εμπιστοσύνη των λαών»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του SPD
Σκληρή επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble αλλά και την καγκελάριο Angela Merkel εξαπέλυσε ο ηγέτης του SPD Martin Schulz για την Ελλάδα κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος σήμερα (16/7).
Όπως είπε, ο Schaeuble με την επιβολή περισσότερων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης, συνέβαλε στην αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής ενότητας. 
«Αν θέλεις να είσαι αρχηγός του ισχυρότερου κράτους στην Ευρώπη, πρέπει να αποκτήσεις την εμπιστοσύνη των λαών»,  σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας ο υποψήφιος καγκελάριος στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου χαρακτήρισε σκάνδαλο το ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν αποκαλύπτει τα «μεγαλόπνοα σχέδιά της» για την Ευρώπη πριν από τις ομοσπονδιακές κάλπες. 
«Αυτό για μένα είναι ένα πλήρες σκάνδαλο όταν η καγκελάριος λέει:
Έχουμε μεγάλα σχέδια για την Ευρώπη, αλλά θα σας πούμε μόνο μετά τις εκλογές», επισήμανε ο επικεφαλής του SPD και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά τα άλλα τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για έναν ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης με στόχο την τόνωση των επενδύσεων.
Πρόσθεσε δε, ότι η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει τη χρηματοδοτική συνεισφορά της στον πρώτο προϋπολογισμό μετά το 2010.
Η Γερμανία έχει ήδη τη μεγαλύτερη καθαρή συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ,  περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Όπως αναμενόταν ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών παρουσίασε την πρότασή του για κυρώσεις στις χώρες της ΕΕ, που δεν δέχονται πρόσφυγες.
Επισήμανε ότι η Πολωνία και η Ουγγαρία συγκαταλέγονται στις χώρες που είναι οι μεγαλύτεροι καθαροί αποδέκτες του προϋπολογισμού της ΕΕ, αλλά και οι δύο χώρες τάχθηκαν κατά της υποδοχής προσφύγων προκειμένου να μοιραστεί το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.
«Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», προειδοποίησε ο Schulz, τασσόμενος υπέρ των οικονομικών ποινών στις χώρες που παραβιάζουν το πνεύμα αλληλεγγύης στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης