Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απάντηση της Merkel στον Schulz: Ήδη ενισχύσαμε με πρόσθετους πόρους τις επενδύσεις

tags :
Η απάντηση της Merkel στον Schulz: Ήδη ενισχύσαμε με πρόσθετους πόρους τις επενδύσεις
Η κυβέρνησή μας έχει ήδη ενισχύσει τις επενδύσεις, καθώς δεν υπάρχει θέμα έλλειψης πόρων, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος
Στην κριτική του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της, Martin Schulz στις βουλευτικές εκλογές (24/9) για τη διάθεση περιορισμένων πόρων στις επενδύσεις, απάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
Η κυβέρνησή μας έχει ήδη ενισχύσει τις επενδύσεις, καθώς δεν υπάρχει θέμα έλλειψης πόρων, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.
«Σήμερα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα χρήματα που έχουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η Merkel επικαλούμενη την έλλειψη σχεδιασμού και νέων θέσεων στον κατασκευαστικό κλάδο.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ήδη διαθέσει πρόσθετα χρήματα για περισσότερες επενδύσεις στις υποδομές και την ψηφιοποίηση.
«Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε από αυτή την άποψη», πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα (16/7) παρουσιάζοντας ένα σχέδιο 10 σημείων για μια σύγχρονη Γερμανία και μια καλύτερη Ευρώπη, ο Schulz τάχθηκε υπέρ της αύξησης των δημοσίων δαπανών για την υποδομή και την εκπαίδευση.
«Η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα», δήλωσε ο Schulz.
«Αν δεν επενδύσουμε αρκετά στην έρευνα και την ανάπτυξη, στα ηλεκτρικά οχήματα και στις παραγωγικές διαδικασίες εξοικονόμησης ενέργειας, θα παραμείνουμε πίσω»  υποστήριξε ο Schulz, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αμφισβητήθηκε από χώρες στις οποίες το κράτος παρείχε επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης