Διεθνή

Barnier για Brexit: Τώρα μπαίνουμε στην ουσία του θέματος

Barnier για Brexit: Τώρα μπαίνουμε στην ουσία του θέματος
Σήμερα (17/7/2017) αρχίσει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για το Brexit
Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει σήμερα (17/7/2017)
Ευρωπαίοι και Βρετανοί διαπραγματευτές συναντώνται για τον πρώτο πλήρη γύρο διαπραγματεύσεων για το Brexit με την δέσμευση «να ξεκινήσουν τη δουλειά» για τη διαμόρφωση των όρων του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τον περασμένο μήνα κάναμε μία καλή αρχή, αλλά τώρα μπαίνουμε στην ουσία του θέματος», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, David Davis, στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στις συνομιλίες όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Michel Barnier.
«Για μας είναι απίστευτα σημαντικό να κάνουμε τώρα πρόοδο», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει το Λονδίνο στις συνομιλίες του περασμένου μήνα κατά τις οποίες συμφωνήθηκε η ατζέντα των διαπραγματεύσεων.
«Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος.
Πρέπει να εξετάσουμε και να συγκρίνουμε τις θέσεις μας για να καταγράψουμε πρόοδο», δήλωσε από την πλευρά του ο Barnier.
Και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν άλλες δηλώσεις διευκρινίζοντας ότι θα ενημερώσουν τα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (20/7/2017) έπειτα από την ολοκλήρωση του γύρου των συνομιλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης