Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,3% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2017

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,3% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2017
Τα σημερινά (17/7) στοιχεία της Eurostat επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Επιβεβαιώθηκαν σήμερα Δευτέρα (17/7) οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις που αφορούν τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε στο 1,3% τον Ιούνιο του 2017, ενισχύοντας τη θέση του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi για τη διατήρηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Αναλυτικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στο 1,3% έναντι 1,4% τον Μάιο 2017 και 1,9% τον Απρίλιο 2017.
Σημαντικό ρόλο στην πτώση του πληθωρισμού διαδραμάτισε ο περιορισμός της αύξησης στις ενεργειακές τιμές, οι οποίες υποχώρησαν στο 1,19% έναντι 4,5% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και οι τομείς των τηλεπικοινωνιών (-0,1%), και των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας (-0,04%) ενώ η σημαντικότερη άνοδος καταγράφηκε στον τομέα των υπηρεσιών στέγασης (+0,08).
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (3,5%), ενώ αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (-0,6%) και τη Δανία (0,4%).
Να σημειώσουμε ότι ο πληθωρισμός παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ (κοντά στο 2%) και ενισχύει τη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi για τη διατήρηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, παρά τις πιέσεις της Γερμανίας για τερματισμό της υποστηρκτικής πολιτικής και των χαμηλών επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης