Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Δεν εκβιαζόμαστε από την Τουρκία – Δεν θα δεχτώ ανώτατο όριο στον αριθμό προσφύγων

Merkel: Δεν εκβιαζόμαστε από την Τουρκία – Δεν θα δεχτώ ανώτατο όριο στον αριθμό προσφύγων
Η κα Merkel υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες
Το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς από την Τουρκία, ξεκαθάρισε η Καγκελάριος Angela Merkel, με αφορμή το ότι πρόσφατα η Άγκυρα απαγόρευσε σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη νατοϊκή βάση στο Ικόνιο.
Η κα Merkel υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες και δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για το θέμα μόνο η γερμανική κυβέρνηση με την Τουρκία, αλλά και το ΝΑΤΟ:
«Στο Ικόνιο θα πρέπει να δούμε τη συνολική κατάσταση.
Ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται σε μια αποφασιστική φάση και θα πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα ωστόσο ιδιαίτεροι όροι με εμάς δεν θα υπάρξουν».
Επίσης, στην καθιερωμένη καλοκαιρινή της συνέντευξη, σε ότι αφορά στις διαφωνίες με το αδελφό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα, το οποίο τάσσεται υπέρ ενός πλαφόν, ενός ανώτατου ορίου προσφύγων που θα γίνονται δεχτοί στη χώρα η κα Merkel ήταν σαφής:
«Άλλη μια φορά να το ξεκαθαρίσω όσον αφορά τη θέση μου για το ανώτατο όριο προσφύγων.
Δεν πρόκειται να το δεχτώ.
Θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες».
Η Καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που επανεκλεγεί θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι «έχει την πρόθεση να πράξει όπως υποσχέθηκε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης