Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνούνται χακάρισμα του Κατάρ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αρνούνται χακάρισμα του Κατάρ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Οι πληροφορίες της Washington Post αποκαλύπτουν τη συμμετοχή των ΗΑΕ, ανακοίνωσε η Ντόχα 
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ευθύνονται για ένα υποτιθέμενο χακάρισμα ιστοσελίδων του Κατάρ, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της διπλωματικής κρίσης με την Ντόχα, δήλωσε σήμερα (17/7/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Anwar Gargash.
Ο Gargash αρνήθηκε ως «ψεύτικο» ένα δημοσίευμα της «Washington Post» που, επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ, ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν «ενορχηστρώσει» το χακάρισμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του Κατάρ.
«Η ιστορία της “Washington Post” σήμερα, ότι ουσιαστικά χακάραμε το Κατάρ, επίσης δεν είναι αλήθεια», δήλωσε στο think-tank του Λονδίνου Chatham House.
Την ίδια ώρα, το γραφείο επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κατάρ ανακοίνωσε πως το δημοσίευμα αποκάλυψε την ευθύνη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το χακάρισμα, που βοήθησε να ξεσπάσει το διπλωματικό ρήγμα μεταξύ της Ντόχα και των γειτόνων της.
«Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στη Washington Post… αποκάλυψαν τη συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ανώτερων αξιωματούχων της χώρας στο χακάρισμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου του Κατάρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η έκθεση «αποδεικνύει απερίφραστα ότι αυτό το έγκλημα πραγματοποιήθηκε», προστίθεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης