Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (Κίνα): Θα επιταχύνουμε το άνοιγμα της αγοράς, θα επεκτείνουμε τις εισαγωγές

Xi Jinping (Κίνα): Θα επιταχύνουμε το άνοιγμα της αγοράς, θα επεκτείνουμε τις εισαγωγές
Οι ξένες επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται δίκαια, ανέφερε ο κινέζος πρόεδρος 
Η Κίνα θα επιταχύνει το άνοιγμα της αγοράς και θα απομακρύνει τα διοικητικά εμπόδια ώστε να τονώσει τις ξένες επενδύσεις, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων, ανακοίνωσε σήμερα (17/7/2017) ο πρόεδρος της χώρας, Xi Jinping.
Η Κίνα θα πρέπει να επιταχύνει τον ρυθμό εξάλειψης των περιορισμών για το ξένο κεφάλαιο σε διάφορους τομείς, όπως τα προϊόντα για βρέφη, η φροντίδα των ηλικιωμένων, το αρχιτεκτονικό σχέδιο, ο λογιστικός έλεγχος και το ηλεκτρονικό εμπόριο, δήλωσε ο Xi στην τακτική συνάντηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως μεταδίδει το κρατικό ραδιόφωνο.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις ξένες επενδύσεις για να προωθήσουμε τη μεταρρύθμιση της προσφοράς και να ενδυναμώσουμε την οικονομία μας, ώστε να συμβαδίσουμε με τον παγκόσμιο ρυθμό καινοτομίας», δήλωσε ο Xi.
«Πρέπει να προωθήσουμε το άνοιγμα της αγοράς πιο γρήγορα σε τομείς που προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, αυξάνουν τον οικονομικό ανταγωνισμό και αποτρέπουν τους οικονομικούς κινδύνους», συνέχισε ο κινέζος πρόεδρος.
Οι ξένες εταιρείες έχουν διαμαρτυρηθεί πολλάκις για την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένους στρατηγικά σημαντικούς τομείς και για την απαίτηση να κατέχουν μειοψηφικό μερίδιο με τη μορφή κοινοπραξίας σε τοπικές επιχειρήσεις, ακόμη και σε τομείς στους οποίους επιτρέπεται να συμμετάσχουν.
Ο Xi δήλωσε ότι η Κίνα θα πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο βασικό νόμο που να διέπει τις ξένες επενδύσεις και να θέτει μια προθεσμία απαλλαγής από τους υπάρχοντες κανόνες που είναι αντίθετοι με τις αρχές της αγοράς.
«Οι ξένες επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται δίκαια», ανέφερε ο Xi.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι υπερβολικοί έλεγχοι και οι κυρώσεις κατά των ξένων εταιρειών θα πρέπει να μειωθούν.
Η Κίνα θα επεκτείνει επίσης τις εισαγωγές, διατηρώντας παράλληλα τις εξαγωγές σταθερές, πρόσθεσε ο κινέζος πρόεδρος, κάτι που, όπως είπε, θα συμβάλει στη διατήρηση του γιουάν σε σταθερά επίπεδα και της συναλλαγματικής του ισοτιμίας μέσα σε ένα «λογικό» εύρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης