Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η ΕΚΤ βάζει στο στόχαστρο τους μετόχους της Deutsche Bank από Κατάρ και Κίνα

Handelsblatt: Η ΕΚΤ βάζει στο στόχαστρο τους μετόχους της Deutsche Bank από Κατάρ και Κίνα
Σκοπός μιας τέτοιας αξιολόγησης είναι να διαπιστωθεί εάν ένας επενδυτής είναι αξιόπιστος και οικονομικά υγιής και από πού προέρχονται τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση
Στο στόχαστρο για αναθεώρηση ενδεχομένως να βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οι μέτοχοι της Deutsche Bank από το Κατάρ και την Κίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα, θα εξεταστεί λεπτομερώς η χρηματοδότηση της βασιλικής οικογενείας του Κατάρ και της κινεζικής εταιρείας HNA, λόγω της καταδίκης του Κατάρ για στήριξη της τρομοκρατίας αλλά και της πρόσφατης δράσης από πλευράς Βερολίνου για «στοπ» στις συνεχόμενες εξαγορών γερμανικών εταιρειών από Κινέζους.
Μάλιστα, η Ε.Κ.Τ. θα προχωρήσει και στη σύνταξη σχετικής έκθεσης.
Σκοπός μιας τέτοιας αξιολόγησης είναι να διαπιστωθεί εάν ένας επενδυτής είναι αξιόπιστος και οικονομικά υγιής και από πού προέρχονται τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση.
Αν και το κατώτατο όριο 10% στη συμμετοχή επί του μετοχικού κεφαλαίου ενεργοποιεί αυτόματα τη δράση της Ε.Κ.Τ., η Τράπεζα έχει επιπλέον τη διακριτική ευχέρεια να διερευνά κάθε κατάσταση στην οποία ένας μέτοχος μπορεί να ασκεί επιρροή στην εκάστοτε τράπεζα.
Βέβαια, το ίδιο ανέφερε χθες και ρεπορτάζ του Reuters.
Η Ε.Κ.Τ. και η Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης