Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron ζητά από την τοπική αυτοδιοίκηση να εξοικονομήσει 13 δισ. ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα της Γαλλίας

tags :
Ο Macron ζητά από την τοπική αυτοδιοίκηση να εξοικονομήσει 13 δισ. ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα της Γαλλίας
Η κυβέρνηση προσπαθεί να «συγκρατήσει» ένα έλλειμμα, που  προβλέπεται να είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο για το 2017 και δεν δείχνει κανένα σημάδι συρρίκνωσης
Ο πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι το γαλλικό κράτος θα ζητήσει από τις τοπικές αρχές να εξοικονομήσουν 13 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, καθώς η κυβέρνησή του επιδιώκει να μειώσει το συνεχόμενο έλλειμμα.
"Είναι μεγαλύτερη εξοικονόμηση από ότι σχεδιάζαμε, αλλά αντιπροσωπεύει το ποσοστό της τοπικής αυτοδιοίκησης στις εθνικές δαπάνες", δήλωσε ο Macron τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στο Παρίσι σε ομιλία του στη Γερουσία.
"Στη Γαλλία, οι δημόσιες δαπάνες είναι πολύ υψηλές, όπως και οι φόροι."
Ο Macron ζητά από τις 18 περιφέρειες της χώρας, 102 διαμερίσματα και χιλιάδες κοινότητες, να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, για την αντιμετώπιση του ελλείμματος στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Παράλληλα με τη μείωση των δαπανών, επιδιώκει μέτρα για την απλούστευση του τρόπου λειτουργίας τους, περικοπές υπαλλήλων και αναμόρφωση του συστήματος των τοπικών φόρων.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να «συγκρατήσει» ένα έλλειμμα, που  προβλέπεται να είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο για το 2017 και δεν δείχνει κανένα σημάδι συρρίκνωσης.
Μην μπορώντας να επιτύχει ισορροπημένο προϋπολογισμό από το 1974, η Γαλλία επικρίθηκε για παραβίαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή η πραγματικότητα ώθησε τον Macron να πει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ότι θα εκπληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις προκειμένου να κερδίσει την αξιοπιστία του στην ευρωπαϊκή σκηνή.
Ο 39χρονος ηγέτης, ο οποίος κέρδισε το αξίωμα του τον Μάιο του 2017, υποσχόμενος να αναθεωρήσει την αγορά εργασίας, να περιορίσει το έλλειμμα και να αναδιοργανώσει το συνταξιοδοτικό σύστημα, αντιμετωπίζει τώρα τις προκλήσεις της περικοπής δαπανών και την αλλαγή του εργατικού δικαίου.
Η κυβέρνησή του πρόκειται να δημοσιεύσει πολυετή στρατηγική προϋπολογισμού και να επιβάλει αλλαγές στον κώδικα εργασίας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017.
Επίσης, τον Μάιο του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι η Γαλλία θα χάσει το στόχο της να μειώσει το έλλειμμα των δαπανών κάτω από το όριο της ΕΕ το 3% του ΑΕΠ φέτος και είπε ότι «υπό αμετάβλητες πολιτικές» το έλλειμμα το 2018 θα διευρυνθεί στο 3,2% ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης