Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος πρόεδρος της Bank of New York Mellon ο Charles Scharf

tags :
Νέος πρόεδρος της Bank of New York Mellon ο Charles Scharf
Μεγάλοι επενδυτές-πελάτες της BNY Mellon, συμπεριλαμβανομένης της Trian Partners του Nelson Peltz, πιέζουν για αλλαγές στην τράπεζα
Πρόεδρος της Bank of New York Mellon ορίζεται από το 2018 και ύστερα ο πρώην αξιωματούχος του ιδρύματος, Charles Scharf.
Η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, όσον αφορά στον κλάδο που ειδικεύεται στη συμβουλευτική επί των assets διάφορων εταιρειών ή προσώπων (χωρίς να εμπλέκεται στην εμπορική και λιανική τραπεζική), ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας την απόφαση του ΔΣ της για τον αντικαταστάτη του 65χρονου Gerald Hassell, που θα τελέσει ως και το τέλος του 2017 τα καθήκοντά του ως απερχόμενος πρόεδρος.
Ο Scharf είχε υπάρξει εκτελεστικός διευθυντής του τομέα καρτών VISA της BoNYM.
"Πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι να επεκτείνουμε οργανικά την τράπεζα, και είμαστε σε μια θέση που μας ανοίγονται πολλές ευκαιρίες", επισήμανε ο ίδιος.
Στα τέλη Μαρτίου η BNY Mellon είχε περιουσιακά στοιχεία ύψους 30,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και αποτελεί βασικό "πυλώνα" της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς.
Εκτός από τη διαφύλαξη των μετοχών και των ομολόγων των μεγάλων οργανισμών, η τράπεζα υπολογίζει τις τιμές των αμοιβαίων κεφαλαίων, διαπραγματεύεται ξένα νομίσματα και διευκολύνει το δανεισμό τίτλων για να επιτρέψει το short selling, για παράδειγμα, σε μεγάλα hedge funds.
Ο Scharf διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της επανένωσης του μεγαλύτερου δικτύου πληρωμών στον κόσμο με την ευρωπαϊκή θυγατρική της BoNYM.
"Μου φαίνεται ότι πήραν το σωστό άνθρωπο", δήλωσε στο Reuters ο Daniel O'Keefe, επικεφαλής του Artisan Global Value Fund.
Τα τελευταία χρόνια, ο O'Keefe και άλλοι μεγάλοι επενδυτές-πελάτες της BNY Mellon, συμπεριλαμβανομένης της Trian Partners του Nelson Peltz, πιέζουν για αλλαγές στην τράπεζα.
Ο απερχόμενος Hassell πήρε την απόφαση πρώτος να αποχωρήσει πρόωρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης