Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη υποχώρηση του ετήσιου πληθωρισμού τον Ιούνιο 2017 - Στο 2,6%

Βρετανία: Απροσδόκητη υποχώρηση του ετήσιου πληθωρισμού τον Ιούνιο 2017 - Στο 2,6%
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου παρέμεινε αμετάβλητος
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία τοον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μετά τα υψηλά τεσσάρων ετών που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 2,6% έναντι 2,9% τον Μάιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος, διατηρώντας τη δυναμική του.
Σημειώνεται ότι πρόκεται για την πρώτη υποχώρηση του δείκτη από τον Οκτώβριο του 2016, και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και των καυσίμων.
Παράλληλα, αντίστοιχα ήταν και τα αποτελέσματα που αφορούσαν τον πληθωρισμό σε μηνιαία βάση, καθώς αυτός παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθεί κατά +0,2%.
Σε ότι αφορά τον κεντρικό πληθωρισμό της χώρας, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές τροφίμων και ενέργειας, καταγράφηκε επίσης υποχώρηση στο 2,4% έναντι 2,6% τον Μάιο.
«Η πτώση των τιμών στα καύσιμα και σε ορισμένα αγαθά αποτέλεσαν το βασικό λόγο στην πτώση του δείκτη», ανέφερε η ONS μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, προσθέτοντας ότι η εν λόγω πτώση αντισταθμίστηκε από την αύξηση στις τιμές επίπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης