Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Κατά +11% ενισχύθηκαν τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 4,91 δισ. δολ.

BofA: Κατά +11% ενισχύθηκαν τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 4,91 δισ. δολ.
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +7,2% στα 22,83 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Bank of America για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, καθώς τα αυξανόμενα βραχυπρόθεσμα επιτόκια αντιστάθμισαν την ύφεση των συναλλαγών.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 4,91 δισ. δολ. (0,46 δολ. ανά μετοχή) έναντι 4,42 δισ. δολ. (0,41 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 0,43 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, άνοδος καταγράφηκε και στα έσοδα της BofA, τα οποία ενισχύθηκαν κατά +7,2% στα 22,83 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές πρέβλεπαν έσοδα ύψους 21,7 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι η Bank of America, η οποία θεωρείται μία από τις τράπεζες με τη μεγαλύτερη ευαισθησία στις αλλαγές των επιτοκίων, επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την πρόσφατη κίνηση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια της για τρίτη φορά από το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Την περασμένη Παρασκευή (14/7) οι JPMorgan, Wells Fargo και Citigroup δημοσίευσαν επίσης καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, δεχόμενες ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης