Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Corbyn θα μετέτρεπε το Ην. Βασίλειο σε Ελλάδα, προειδοποιεί η βρετανίδα υφυπουργός Οικονομικών

Ο Corbyn θα μετέτρεπε το Ην. Βασίλειο σε Ελλάδα, προειδοποιεί η βρετανίδα υφυπουργός Οικονομικών
Ο ηγέτης των Εργατικών θα οδηγούσε το Ηνωμένο Βασίλειο στην οικονομική καταστροφή αν γινόταν πρωθυπουργός, προειδοποίησε η βρετανίδα υφυπουργός Οικονομικών 
Η Βρετανία θα μπορούσε να «βυθιστεί» σε μια ελληνικού τύπου οικονομική κρίση, εάν ο Jeremy Corbyn γινόταν πρωθυπουργός, προειδοποίησε η Liz Truss, υφυπουργός Οικονομικών της χώρας.
Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Truss επέκρινε σήμερα (18/7/2017) το πρωί το σχέδιο δαπανών των ηγέτη του Εργατικού Κόμματος.
Υπογράμμισε ότι η ανεργία υποχώρησε με τους Συντηρητικούς στην εξουσία, ενώ προειδοποίησε ότι ο Corbyn θα οδηγούσε το Ηνωμένο Βασίλειο στην οικονομική καταστροφή.
«Δεν είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι κανείς στα απέναντι έδρανα δεν χαιρέτισε το γεγονός ότι έχουμε τη χαμηλότερη ανεργία από το 1975;», αναρωτήθηκε η Truss.
«Ότι έχουμε τη χαμηλότερη ανεργία μεταξύ των νέων;
Στην πραγματικότητα, για τις πολιτικές τους παίρνουν σαν παράδειγμα χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες έχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ανεργίας μεταξύ των νέων.
Και θεωρούν δεδομένη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία επτά χρόνια», συνέχισε η βουλευτής.
Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Εργατικού Κόμματος, John McDonnell, απάντησε, υπογραμμίζοντας την άρνηση των Tories να άρουν το ανώτατο όριο των μισθών στον δημόσιο τομέα.
«Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 4.000 στερλίνες κατά τα πρώτα έξι χρόνια της κυβέρνησης αυτής», δήλωσε.
«Δεν νομίζετε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να κάνει το σωστό και να ζητήσει συγγνώμη», συνέχισε.
Απαντώντας, η Truss παρότρυνε τον βουλευτή του Εργατικού Κόμματος να «αναφέρει σωστά τα γεγονότα», τονίζοντας ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν δίνει στο Σώμα την πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει με τους μισθούς του δημόσιου τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, παραλλήλισε επίσης την κρίση χρέους στην Ελλάδα με τις οικονομικές προτάσεις του Corbyn.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια των Ερωτήσεων στην Πρωθυπουργό πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε:
«Στην Ελλάδα τι είδαμε με την αποτυχία να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα;
Οι δαπάνες στο σύστημα υγείας περικόπηκαν κατά 36%.
Αυτό δεν βοηθά το νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε τους ασθενείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης