Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενόψει διαπραγματεύσεων για τη NAFTA, οι θέσεις εργασίας στο Μεξικό αυξάνονται με ρυθμούς ρεκόρ

Ενόψει διαπραγματεύσεων για τη NAFTA, οι θέσεις εργασίας στο Μεξικό αυξάνονται με ρυθμούς ρεκόρ
Επίσης, περισσότεροι από 517.000 Μεξικανοί εργαζόμενοι απέκτησαν πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017
Τη στιγμή που είναι έτοιμες να αρχίσουν οι συνομιλίες για την αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής («ΝAFTA»), το Μεξικό «αθόρυβα» δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα με ρυθμούς ρεκόρ!
Επίσης, περισσότεροι από 517.000 Μεξικανοί εργαζόμενοι απέκτησαν πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, επίδοση αυξημένη κατά 17% σε ετήσια βάση και υψηλότερη εδώ και 20 χρόνια.
Η πρόσβαση στο σύστημα παρέχει βασικά οφέλη, όπως η ασφάλιση υγείας και οι πληρωμές για συνταξιοδότηση.
Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το ποσοστό των εργαζομένων στην άτυπη οικονομία έχει πέσει στο 57,2%, από 60% κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2009.
Η αύξηση των εργαζομένων που είναι εγγεγραμμένοι στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης είναι επίσης αποτέλεσμα αλλαγών στη φορολογική αρχή της χώρας που βελτιώνουν τις καταστάσεις μισθοδοσίας σε βιομηχανίες, ενώ οι ίδιοι νόμοι απαιτούν από τις εταιρείες να είναι πιο επιμελείς όσον αφορά τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων.
Το Μεξικό, οι Η.Π.Α. και ο Καναδάς θα αρχίσουν συνομιλίες τον επόμενο μήνα για να επαναδιαπραγματευτούν τη Nafta, την οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump καταγγέλλει ως υπεύθυνη για εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας στις Η.Π.Α. και το εμπορικό έλλειμμα -63 δισ. δολαρίων- της χώρας με το Μεξικό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης