Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ για Κυπριακό: Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να κρατήσουν τα θετικά της διαπραγμάτευσης στην Ελβετία

tags :
ΟΗΕ για Κυπριακό: Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να κρατήσουν τα θετικά της διαπραγμάτευσης στην Ελβετία
Να επαναρχίσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Να κρατήσουν τα θετικά και τα κέρδη της διαπραγμάτευσης στην Ελβετία καλεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ο ΟΗΕ.
Κατά τη συνεδρίαση του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο ειδικός σύμβουλος Espen Barth Eide ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, απάντησε σε ερωτήσεις και άκουσε τις παρεμβάσεις των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης - που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών- ο Κινέζος πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεχάρη  την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας πως εργάστηκαν ακούραστα για το Κυπριακό προσπαθώντας να επιτύχουν συμφωνία.
«Τα μέλη του ΣΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις καλές τους υπηρεσίες.
Επαναβεβαίωσαν τη συνεχή τους δέσμευση προς υποστήριξη των δύο πλευρών στις προσπάθειές τους να φτάσουν σε μία συνολική και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ» ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο οποίος κάλεσε τις δύο πλευρές στην Κύπρο «να προβληματιστούν για τον καλύτερο τρόπο, προκειμένου να επαναρχίσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».
Τέλος, εξέφρασαν τις προθέσεις τους να ανανεώσουν την εντολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, για το προσεχές εξάμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης