Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Αγώνας δρόμου για να αποφύγει την πολιτική πανωλεθρία - Γεύμα στους Ρεπουμπλικάνους για το Obamacare

tags :
Trump: Αγώνας δρόμου για να αποφύγει την πολιτική πανωλεθρία - Γεύμα στους Ρεπουμπλικάνους για το Obamacare
Η αποτυχία κατάργησης κι αντικατάστασης του Obamacare ανέδειξε το κλίμα πολιτικού διχασμού που επικρατεί στο Κογκρέσο
Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αποφύγει την πολιτική πανωλεθρία και να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να στηρίξουν την κατάργηση του Obamacare, επιδίδεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Σύμφωνα με το Reuters, η κατάρρευση της προσπάθειας στη Γερουσία για κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare,  αποτελεί ένα σοβαρό πολιτικό πλήγμα τόσο για τον πρόεδρο Trump, όσο και για την επτάχρονη προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε σήμερα σε μεσημεριανό γεύμα όλους τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο για την υγεία.
Η κατάσταση πολιτικής αναταραχής που προκλήθηκε στην Γερουσία, επηρέασε επίσης, αρνητικά τις χρηματαγορές, καθώς ενίσχυσε το κλίμα αβεβαιότητας για το επίπεδο πολιτικής δυναμικής που διαθέτει η κυβέρνηση Trump προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση άλλων σημαντικών προτεραιοτήτων της εσωτερικής πολιτικής της ατζέντας.
 Μεταξύ αυτών, η φορολογική μεταρρύθμιση, που εδώ και μήνες αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ.
Η αποτυχία κατάργησης κι αντικατάστασης του Obamacare ανέδειξε το κλίμα πολιτικού διχασμού που επικρατεί στο Κογκρέσο, αλλά και την αδυναμία των Ρεπουμπλικάνων να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική φόρμουλα με την κατάθεση ενός αναθεωρημένου νομοσχεδίου που θα ικανοποιούσε τα αιτήματα των Γερουσιαστών που εκδήλωσαν επιφυλάξεις ή δήλωσαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, τονίζει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης