Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πιθανή μια διακοπή της οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. προς την Τουρκία μετά τις συλλήψεις ακτιβιστών

Γερμανία: Πιθανή μια διακοπή της οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. προς την Τουρκία μετά τις συλλήψεις ακτιβιστών
Με αναστολή των πληρωμών του πακέτου 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών απειλεί η Γερμανία 
Την πιθανότητα αναστολής της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, αύξησε σήμερα (19/7/2017) η Γερμανία, μετά την κλήτευση του πρέσβη της Άγκυρας στο Βερολίνο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη έξι ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανού πολίτη.
Οι κινήσεις σηματοδοτούν μια περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, οι οποίοι βρίσκονται σε κόντρα για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
Αυτόν τον μήνα, η Τουρκία συνέλαβε ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων του Τούρκου επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας Idil Eser και του Γερμανού πολίτη Peter Steudtner, με την κατηγορία της τρομοκρατίας, την οποία το Βερολίνο χαρακτήρισε ως «παράλογη».
«Δυστυχώς, έχουμε σταθερά αιτίες να μιλούμε με την Τουρκία για την αστική και την ελευθερία του Τύπου», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert σε συνέντευξη Τύπου.
«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επανεξετάσουμε τις οικονομικές ενισχύσεις υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων», συνέχισε.
Ο Seibert αναφέρεται σε ένα πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισ. ευρώ που η Ε.Ε. έχει υποσχεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές, κυρίως από περιοχές συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης