Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: H Morgan Stanley πετυχαίνει μία ακόμη νίκη εις βάρος της Goldman Sachs

Reuters: H Morgan Stanley πετυχαίνει μία ακόμη νίκη εις βάρος της Goldman Sachs
Καλύτερες επιδόσεις για τη Morgan Stanley στα έσοδα από συναλλαγές 
Ένα σπάνιο κατόρθωμα πέτυχε σήμερα η Morgan Stanley, ανακοινώνοντας κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, αναφέροντας κερδοφορία στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις της και παράγοντας περισσότερα έσοδα από συναλλαγές από ό,τι η αντίπαλή της Goldman Sachs.
Η έκτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει περιουσιακών στοιχείων ανέφερε μια αύξηση κερδών κατά 11% για το β’ τρίμηνο του 2017, δημιουργώντας περισσότερα έσοδα από την παροχή συμβουλών σε εταιρείες, την ασφάλιση τίτλων, το trading μετοχών και τη διαχείριση χρημάτων των πελατών της.
Το μοναδικό μελανό σημείο, η διαπραγμάτευση ομολόγων, υποχώρησε κατά 4%, ωστόσο και αυτή η μείωση ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι στους ανταγωνιστές της, που ανέφεραν επίσης αποτελέσματα β’ τριμήνου τις τελευταίες ημέρες.
Τα έσοδα ύψους 1,3 δισ. δολ. από τη συγκεκριμένη μονάδα ξεπέρασαν τον τριμηνιαίο στόχο του διευθύνοντος συμβούλου James Gorman για 1 δισ. δολ., αλλά και τα 1,2 δισ. της Goldman.
Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στο οποίο η Morgan Stanley κατάφερε να ξεπεράσει τον στόχο του Gorman για τα έσοδα από συναλλαγές ομολόγων και το δεύτερο τρίμηνο που ξεπερνά τα έσοδα από συναλλαγές της Goldman.
Η πτώση των εσόδων της Morgan Stanley κατά 4% στον συγκεκριμένο κλάδο συγκρίνεται με μια «βουτιά» 40% στην Goldman και πτώσεις μεταξύ 6% και 19% στις Citigroup, Bank of America και JPMorgan Chase.
Την ίδια ώρα, τα συνολικά έσοδα της Morgan Stanley από συναλλαγές κατέγραψαν μια ήπια πτώση 2%, στα 3,2 δισ. δολ., ενώ τα αντίστοιχα έσοδα της Goldman διαμορφώθηκαν σε 3,1 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης