Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Στο 40% ενισχύεται το CDU/CSU - Πιθανή η συγκυβέρνηση με το φιλελεύθερο FDP

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Στο 40% ενισχύεται το CDU/CSU - Πιθανή η συγκυβέρνηση με το φιλελεύθερο FDP
Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και όχι τον Σεπτέμβριο, οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel θα μπορούσαν να σχηματίσουν άνετα κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους
Στο 40% ενισχύεται η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) με επικεφαλής της καγκελάριο Angela Merkel, σύμφωνα δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιτηλεοπτικού δικτύου RTL.
Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στο 22%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) παραμένει τρίτο κόμμα με 9% και ακολουθούν Πράσινοι (Die Gruenen) και Φιλελεύθεροι (FDP) με 8%.
Τέλος το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία περιορίζεται στο 7%.
Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και όχι τον Σεπτέμβριο, οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel θα μπορούσαν να σχηματίσουν άνετα κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους του Lindner αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 48%, ενώ Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά μόνο 39%.
 Πάντως το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή ότι είναι αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 23%.
Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσαν για καγκελάριο αν εξελέγετο απ΄ευθείας από το λαό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την νυν καγκελάριο Merkel και μόνο το 22% τον Martin Schulz.
Σημειώνεται ότι οι Φιλελεύθεροι της Γερμανίας τάσσονται υπέρ μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σχέδιο το οποίο προωθούσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης