Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους θύματα της κατάστασης στην Κύπρο

tags :
Erdogan: Η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους θύματα της κατάστασης στην Κύπρο
Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτήν την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση
Την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στο θέμα του Κυπριακού επέδειξε ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, υποστηρίζοντας πως «η Τουρκία δε θα μείνει θεατής, αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ' άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς».
Οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου έγιναν στο περιθώριο των εορτασμών για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Παρόλα αυτά στο θέμα του Κυπριακού, κατηγορεί την Κύπρο για τη μη επίτευξη συμφωνίας στην Ελβετία, υποστηρίζοντας πως «στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτήν την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση.
Δυστυχώς, γι' αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και, παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα».
Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο Recep Tayyip Erdogan υποστήριξε ότι «η Τουρκία, όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τουρκοκύπριους και θα στηρίζει την "ΤΔΒΚ" (ψευδοκράτος) και την ασφάλεια τόσο για την Κύπρο όσο και για την ειρήνη, την ελευθερία και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης