Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων - Πιέσεις από ΕΚΤ και Draghi

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων - Πιέσεις από ΕΚΤ και Draghi
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,38% χαμηλότερα
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (20/7/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραφαν από νωρίς, καθώς αυξήθηκαν οι πιθανότητες να μειώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, που είχαν συμβάλει στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών σε ιστορικά υψηλά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,38% χαμηλότερα, ενώ το ευρώ ανήλθε στο υψηλό 2,5 ετών του 1,1655 δολ. μετά τη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα συζητήσουν πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αυτό το φθινόπωρο (2017).
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,04%, στις 12.447,25 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,32% και έκλεισε στις 5.199,22 μονάδες.
Αντίθετα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο επωφελήθηκε από την πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ και έκλεισε κατά 0,78% υψηλότερα, στις 7.488,75 μονάδες.



Οι δηλώσεις του Draghi έγιναν μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι διατηρεί αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, καθώς και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), παρά τις προσδοκίες για κάποια ένδειξη έναρξης του tapering από τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Το QE θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό (μηνιαίες αγορές 60 δισ. ευρώ) έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Draghi, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως ότου καταστεί διατηρήσιμη η άνοδος του πληθωρισμού.
«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος και τη διάρκεια του QE εφόσον χρειαστεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι «το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην τεθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τις αλλαγές στο QE».
Την ίδια ώρα, το κλίμα επιβάρυναν και ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2017.
Η Unilever ανέφερε πιο αδύναμες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, καθώς η εταιρεία προσπάθησε να ανακάμψει από την αποτυχία μιας προσφοράς εξαγοράς, ύψους 143 δισ. δολ. νωρίτερα φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης