Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος, το οποίο θα υπηρετεί τους πολίτες και όχι τρίτους

tags :
Αναστασιάδης: Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος, το οποίο θα υπηρετεί τους πολίτες και όχι τρίτους
Ο κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η διαίρεση της Κύπρου οφείλεται στην Τουρκία και τον κατοχικό στρατό
Η δημιουργία ενός απόλυτα ανεξάρτητου κράτους προσανατολισμένο να εξυπηρετεί τους πολίτες του και όχι συμφέροντα τρίτων, είναι ο στόχος της κυπριακής κυβέρνησης, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του σήμερα 20Ιουλίου 2017 ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Με αφορμή της μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής ο κύπριος πρόεδρος είπε ότι "πρέπει να αναλογιστούμε τα αίτια, που την προκάλεσαν" και τόνισε ότι απαιτείται σεβασμός στη δημοκρατία, ενότητα και σταθερότητα στις θέσεις μας.
Ο κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η διαίρεση της Κύπρου οφείλεται στην Τουρκία και τον κατοχικό στρατό.
Τη δήλωση αυτή πάντως σχολίασε το κόμμα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ, το οποίο σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του, Στέφανου Στεφάνου, διερωτάται από πού διαμόρφωσε αυτή την εντύπωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
"Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση επιρρίπτουν ευθύνες στην Τουρκία για την αποτυχία της διάσκεψης στην Ελβετία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αντιθέτως, επισημαίνει ο κ. Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή του στον Τούρκο Πρόεδρο για τον ρόλο της χώρας του στην Ελβετία, ενώ ο Αspen Εide είπε ότι επρόκειτο για αποτυχία όλων.
Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΑΚΕΛ ότι η Τουρκία φέρει την κύρια ευθύνη για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, ο κ. Στεφάνου κατηγορεί εκ νέου τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για "άστοχους χειρισμούς, αντιφάσεις και παλινωδίες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης