Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση προειδοποιεί τις εγχώριες τράπεζες να μην αγοράσουν κρατικό χρέος

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση προειδοποιεί τις εγχώριες τράπεζες να μην αγοράσουν κρατικό χρέος
«Λαμβάνοντας μέρος σε αυτές τις δημοπρασίες, παραβιάζετε τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα»
Ο επικεφαλής Εθνοσυνέλευσης -που ελέγχει από την αντιπολίτευση- της Βενεζουέλας, Julio Borges, κάλεσε ευθέως τις εγχώριες τράπεζες να μη λάβουν μέρος σε δημοπρασίες ομολόγων από την κυβέρνηση του Nicolas Maduro, καθώς υπάρχει κίνδυνος το χρέος να μην αναγνωριστεί από μία από μια μελλοντική κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε, οι δημοπρασίες ήταν «παράνομες και αντισυνταγματικές» επειδή η κυβέρνηση του Προέδρου Maduro είχε εγκρίνει τον εθνικό προϋπολογισμό χωρίς τη συναίνεση του Κοινοβουλίου.
«Λαμβάνοντας μέρος σε αυτές τις δημοπρασίες, παραβιάζετε τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα», γράφει ο κ. Borges στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών της Βενεζουέλας.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης προσπαθούν να απομονώσουν το καθεστώς Maduro και να διακόψουν τη χρηματοδότησή του, με την ελπίδα να προκαλέσουν μία πολιτική αλλαγή.
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν έχουν επικρίνει την Goldman Sachs και τη Nomura για την αγορά κρατικού χρέους της Βενεζουέλας.
Η επιστολή του κ. Borges ήρθε τη στιγμή η αντιπολίτευση πραγματοποιεί 24ωρη εθνική απεργία για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.
Οι δρόμοι και τα καταστήματα έκλεισαν σε ορισμένα μέρη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης